WordPress

WordPressWat is WordPress

WordPress is een zogenaamd CMS (content managemet system). Om het eenvoudig te houden: Een systeem om met door jou geschreven artikelen een website te maken. En dan ook nog eens een systeem dat gebruikers vriendelijk is. Het is een kwestie van pagina's maken. Dan deze pagina's een mooie opmaak geven en vervolgens door middel van een menu of links logisch aan elkaar koppelen. WordPress was oorspronkelijk bedoeld om er een blog mee te onderhouden. Maar tegenwoordig draaien er miljoenen websites wereldwijd op dit systeem. Volgens wordpress.org is dat 27% van alle websites. Dat zijn indrukwekkende getallen. Dat komt voornamelijk omdat het een robuust en stabiel systeem is en dat ook nog eens gemakkelijk naar eigen wens aangepast kan worden.

 

Wat kan ik met WordPress

Met WordPress kan je op een heel gemakkelijke manier een blog of een website maken. Het systeem is dusdanig opgezet dat je, ook al heb je er geen verstand van, heel snel een website hebt. En met de vele "thema's" die er beschikbaar zijn, kan je het uiterlijk van je site helemaal aanpassen naar je eigen smaak. En de meeste thema's hebben dan ook nog de mogelijkheid om allerlei zaken te finetunen.

Verder kan je door middel van plug-ins allerlei functies toevoegen. Denk daarbij aan formulieren, links naar je Facebookpagina of fotoalbums. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Wil je zelf aan de slag, dan ga ik het je gemakkelijk maken. Ik heb speciaal voor beginners een cursus gemaakt, helemaal gratis en met drie maanden gratis hosting met .nl domeinnaam. Weet je eigenlijk helemaal niets van websites maken af, volg dan deze cursus en je maakt binnen no time zelf een website.