Wat is webhosting

wat is webhostingWat is webhosting

Webhosting is het aanbieden van ruimte op een server om je website of webshop te plaatsen. In combinatie met je domeinnaam is je site of shop dan bereikbaar. Webhosting is een specialisme en het wordt door diverse leveranciers zoals bijvoorbeeld Versio aangeboden. Deze leveranciers van webhosting leveren ook altijd de domeinnaam. Maar vaak bieden ze ook andere dienden aan zoals Reseller Hosting. Dit wil zeggen dat jij dan een server (of een stuk daarvan) huurt die je door verhuurt aan jouw klanten als je zelf een klein webhosting bedrijf wilt beginnen.

 

Je kan meestal kiezen uit diverse pakketten. De grootte van de ruimte is van belang, maar ook de snelheid van de server. Ook kan je ervoor kiezen om een voor bijv. WordPress of Joomla geoptimaliseerde server te huren. Als vuistregel kan je gebruiken dat hoe duurder het pakket, hoe meer ruimte je krijgt op de server en hoe hoger de snelheid ligt. Voor pakketten als WordPress en Joomla is het zeker aan te raden te kiezen voor een geoptimaliseerde ruimte vanwege de snelheid.

Bedenk dat de prijs van domeinnaam plus goede webhosting ( nog geen € 10,00 per maand) maar een heel klein deel uitmaakt van de totale kosten van een website of webshop. Het is niet verstandig daar op te beknibbelen. Uiteraard kan je er voor kiezen om eerst een goedkoop pakket te nemen en later over te stappen naar een duurder en beter pakket. Hoe dan ook, kies altijd voor kwaliteit.