SSLSSL - Secure Socket Layer

SSL is een protocol dat gebruikt wordt om het verkeer tussen je computer en een website of webshop te beveiligen. Het wordt door miljoenen site gebruikt vooral door banken en webshops, dus de site waar betalingsverkeer plaats heeft. Maar eigenlijk zou elke site er mee beveiligd moeten worden. Welke site heeft er geen invulformulier? Bijvoorbeeld een contact formulier of een een formulier om informatie aan te vragen. Ook daarmee verstuur je "gevoelige" informatie als je naam en email adres.

Een site die is beveiligd herken je aan een paar dingen. Als eerste aan het hangslotje en ten tweede hoe de domeinnaam begint, namelijk met: HTTPS

Dit is hoe Chrome het weergeeft in de adresbalk.

 

 

En Firefox laat het op deze manier zien.

Als je al een website hebt, maar deze is nog niet beveiligd, raad ik je zeker aan om dat wel te doen. Als je dat zelf niet kan, vraag het aan je website maker. Het is niet moeilijk en ook niet duur. Sommige hosting providers bieden zelfs een gratis SSL certificaat aan van Let's Encrypt. Ook kunnen je ze natuurlijk gewoon kopen, dat is afhankelijk van de hosting provider, vanaf ongeveer € 5,00 per jaar. Bekijk als voorbeeld het aanbod van Versio.