Plug-insPlug-ins voor WordPress

Met plug-ins voeg je nieuwe functionaliteit toe aan je WordPress CMS. Bekende en veel gebruikte Plug-ins zijn bijvoorbeeld WooCommerce (hiermee maak je een complete webshop van je website), Yoast (dé SEO plug-in, een handig hulpmiddel bij de zoekmachine optimalisatie) en SEO internal links (maakt automatisch interne links naar de pagina's die je maakt).

Als je Google Analytics gebruikt om jouw website te analyseren kies dan de plug-in van Google die dat voor je vergemakkelijkt. Je hoeft dan niet op iedere pagina de code van Google te plaatsen, de plug-in doet dat automatisch. gewoon één keer de gegevens invullen bij de instellingen en je hebt er geen omkijken meer naar.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat als je veel plug-ins installeert je website traag kan worden. Maak bewust een keuze wat je wel en niet nodig hebt. Lang niet elke plug-in is zinvol. Bedenk altijd een website iets te bieden moet hebben voor de bezoeker. Allerlei zinloze toeters en bellen moet je zeker niet toevoegen.