HTTPSHTTPS - HyperText Transfer Protocol Secure

Het HTTPS protocol is een uitbreiding op het HTTP protocol met het doel om veilig gevoelige informatie te kunnen uitwisselen. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld internet bankieren of betalingen op de webshop. Maar ook een eenvoudig contactformulier waarin een email adres gevraagd wordt zou eigenlijk ook via HTTPS verzonden moeten worden. Dor het versleutelen vooraf en het ontcijferen achteraf is er enige vertraging in het verzendproces, Maar met de huidige internet snelheden merken mensen daar niets van.

Een beveiligde verbinding herken je gemakkelijk in de adresbalk. Voor de domeinnaam staat dan: HTTPS:// Als dat niet zo is moet je je afvragen of je de gevraagde gegevens wel wilt versturen. Wil iets meer weten, lees dan ook het artikel over SSL

Ga je zelf een website maken, of laat je een website maken, schaf dan een SSL certificaat aan. Voor de kosten hoef je het niet te laten en het certificaat installeren is ook niet moeilijk. En bijkomend voordeel, Google geeft een beveiligde website een iets hogere score.