HTTPHTTP - Hypertext Transfer Protocol

Dit is het protocol dat gebruikt wordt voor de communicatie tussen de browser en de server. In dit protocol is beschreven welke vraag een browser aan de server kan stellen en welk antwoord de server teruggeeft. De vraag zal altijd om iets van website (http://www.eenwebsite.nl) of pagina op een website (http://www.eenwebsite.nl/pagina) gaan. Ook kan de vraag om een plaatje, video of een geluidsfragment gaan. (http://www.eenwebsite.nl/images/plaatje.jpg) Maar uiteindelijk draait de vraag altijd om een URL.

 

HTTP gebruikt in tegenstelling tot HTTPS een onbeveiligde verbinding en is daardoor niet geschikt om gevoelige informatie zoals een creditcard nummer of je BSN mee te verzenden. Let er altijd op bij het verzenden van dat soort informatie dat er een HTTPS verbinding is. In het artikel over SSL lees je daar meer over.

Ga je zelf een website maken, of laat je een website maken, is het verstandig om een SSL certificaat aan te schaffen bij je hosting provider.  Ook al is het misschien niet echt noodzakelijk voor de veiligheid, Google waardeert tegenwoordig beveiligde sites altijd niet iets hoger. Logisch wel natuurlijk, het is ook in het belang van Google dat de zoeker op sites uitkomen die veilig zijn. Ook in het belang van SEO is het dus aan te bevelen.