Wat is een domeinnaam

Wat is een domeinnaamWat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een naam in het Domain Name System (DNS). Het telefoonboek van internet zeg maar. Deze naam verwijst naar een IP-adres, en dat verwijst naar de server of gedeelte van de server waar de website staat. Een domeinnaam bestaat in principe uit drie delen, gescheiden door een punt: www.desitenaam.nl. Het eerste deel, in dit voorbeeld www is het subdomein. Je ziet meestal www, maar bijvoorbeeld shop.desitenaam.nl is ook mogelijk. In de geval heeft de webshop een eigen subdomein. Het tweede deel is de naam van de website. Het laatste stuk heet de extentie. .nl, .com, .org, .be zijn wat voorbeelden. Het kan de afkorting van een land zijn, maar er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden. .shop, .store, .amsterdam en nog veel meer.

Aan een domeinnaam heb je op zich helemaal niets, deze moet gekoppeld worden aan een webhosting. Met die combinatie heb je de mogelijkheid om jouw website een plek te geven op een server en een naam te geven. Je moet dus altijd beide aanschaffen. Een hosting bedrijf zal dat dan ook altijd alle twee aanbieden.

Als je serieus aan de slag wil met je site, kies dan gewoon een oud en vertrouwde extentie en domein. Het gaat je echt niet helpen om je webshop shop.mijnwinkel.store te noemen. Het klinkt en staat misschien wel leuk, maat het maakt de webshop beter niet vindbaar. Integendeel zelfs.