CSSCSS - Cascading Style Sheets

CSS stijlbladen (stylesheet) worden gebruikt om webpagina's vorm te geven. De vormgeving van de website kan in een apart bestand worden opgeslagen. Op elke webpagina hoeft er dan alleen een verwijzing in de HTML code naar deze stylesheet te staan. Dit voorkomt veel werk en het zorgt ervoor dat de opmaak op de hele website gelijk is.

Een CMS zoals WordPress maakt ook gebruik van een CSS, style.css genaamd. Als je de opmaak van je website wilt veranderen dan is het dus mogelijk stylesheet bestand aan te passen. In de laatste versie van WordPress is er een mogelijkheid bij gekomen om dat gemakkelijker te maken. Je kan dan "live" zien wat er gebeurt. Enige kennis over dit onderwerp kan nooit kwaad, op internet zijn er uitgebreide artikelen over dit onderwerp te vinden. Er staat een uitgebreide tutorial op de site van W3C. (Engels talig)

Als je zelf een website gaat maken met WordPress is het wel handig om ook iets te weten over dit onderwerp al is het niet per se oodzakelijk. Verder moet je ook niet vergeten dat bij een update van het thema ook style.css overschreven zal worden, en dus ook alle wijzigingen. Het is dan ook verstandig een zogenaamd thema child te maken.